Suomalaiskoomikon YouTube-hitti televisioon USA:ssa – näin kommentoi Staralle: ”Ihan absurdia! Olen tosi hämilläni”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Kielikaunotar Smoukahontas ei ole ainoa suomalainen YouTube-ilmiö, sillä hänen rinnalleen on kuin yhdestä laukauksesta noussut helsinkiläiskoomikko Rudi Rok, jonka julkaisema video on kerännyt palvelussa jo yli 204.000 katselukertaa. Nyt huumorimiehen video on noteerattu jo rapakon takana.

30 eri eläinääntä esittelevä humoristinen video päätyi nimittäin amerikkalaisen ABC-kanavan Good Morning America -ohjelmaan. Rudi Rok kommentoi asiaa tänään Staralle.

– Ihan absurdia! Olen tosi hämilläni tästä. Olen aikaisemmin yrittänyt satsata videoihin ja palkannut kuvaajaa, että saisi YouTube-kanavaa eloon. Sitten kun päättääkin vaan tehdä itse, ihmeitä tapahtuu. Ennen mulla oli 250 subscribea kanavalla, ja nyt en edes tiedä kuinka monta niitä tällä hetkellä on… Viimeksi oli 1.500, Rudi Rok kertoi Staralle.

– ABC News otti yhteyttä yhteyttä muistaakseni silloin, kun videota oli katsottu alle 20.000 kertaa. Heiltä tuli viestiä mailiin ja YouTubeen. Kyllä siinä alkoi vähän epäilemään, että näyttääköhän ne sitä, kun oli mennyt jo muutama päivä.

Koomikko onkin saanut vastailla yhteydenottopyyntöihin enemmän kuin koskaan. Kansainvälinen huomio tuntuu hyvältä, mutta myös hämmästyttää.

– On ollut ihmeellistä, että vastasin esimerkiksi eilen Meksikoon, Norjaan ja Jenkkeihin, kun sieltä oli tullut viestiä. Pari tuntia sitten mulle tuli radiokysely Saksasta. Tosi outoa! Tuntuu myös hyvältä saada tällaista tunnustusta, sanoi Rudi.

– On tullut tosi hyvää kommenttia ihmisiltä. Fanimailia ei ole vielä tullut niin paljon. On myös tullut yhteydenottoja 500 katselukerran etapin jälkeen manageriehdokkailta siltä pohjalta, että he näkevät videossa ja sen tekijässä potentiaalia.

Tämän jälkeen mies vihjaa mahdollisesta jymyjutusta, josta ei kuitenkaan vielä ole varmuutta.

– Sanotaan, että on yksi sellainen juttu keskustelun alla. Laitoin siitä pientä vihjettä Facebookkiin. Tämä juttu on niin hieno, että se menee kaiken muun edelle, TV-ohjelmienkin. Los Angelesissa uutiskanava pyysi saada näyttää videota, ja jouduin tämän kesken olevan keskustelun takia kieltäytymään. Kyselty on…