Suomalaisella eläinvideolla ihastuttanut Rudi Rok: ”Materiaalia on enemmänkin”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Suomesta on noussut lyhyessä ajassa kaksi kansainvälistä YouTube-hittiä, kun ensin pietarsaarelainen teinityttö päätyi peräti Ellen DeGenerisin vieraaksi, ja aivan viime päivinä myös koomikko Rudi Rok on noteerattu esimerkiksi Yhdysvalloissa huippusuosituilla televisiokanavilla.

ABC Canada
ABC Canada

Suursuosioon nousseella videolla (katso video tästä) Rudi Rok esittää itse 30 eri eläimen äänet. Rudin repertuaari ei kuitenkaan lopu vielä siihen. Hän on keikkaillut vuosia ympäri Suomea ja osaa matkia mitä erilaisimpia ääniä junaäänistä pesäpallomailan iskuun. Rudi kertoi Staran haastattelussa videon synnystä.

– Oli tarkoitus tehdä äänikirjasto itselleni, ja puolessa välissä sitä projektia sain idean tästä videosta. Mietin, että tämä voisi toimiakin. Kuvasin aamulla puolet, sitten kävin serkun luona, ja yritin samana päivänä ehtiä kotiin kuvaamaan valoisaan aikaan vielä loput siitä, Rudi Rok kertoi Staralle.

– Aurinko oli ehtinyt laskea, ja osa matskusta on kuvattu pimeämmällä, mutta se tuo videoon oman tatsinsa. Etsin varmaan tunnin siihen sitä sopivaa taustamusiikkia. Naapurit kuulivat sinä päivänä aika paljon kaikenlaisia ääniä, räksytystä ja kaikkea… Tein varmaan 40 tai 50 eläintä ja valitsin niistä parhaat videolle.