Postikortti lähetettiin 1940-luvulla – saapui perille 70 vuotta myöhemmin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Postitoimiston hitaus etenkin juhlapyhien aikoihin herättää välillä närää myös suomalaisten keskuudessa. Yhdysvalloista kantautuu nyt tapaus, jossa postikortti oli matkalla peräti 70 vuoden ajan. Yhdysvaltain Oregonin osavaltiossa asuva Alan Marion sai postissa Portlandista lähetetyn kortin.

Kortti ei kuitenkaan ollut alun perin osoitettu hänelle, vaan hänen isoisoäidilleen Florencelle. Kortti lähetettiin postileiman perusteella 20. helmikuuta 1940. Postikortti saapui Butte Fallsin postitoimistoon viime vuonna. Sunny Bryant -niminen työntekijä päätti selvittää, oliko kortin vastaanottajaksi merkityllä Florencella vielä eläviä sukulaisia. Selvitysoperaatiossa meni 10 kuukautta, ja lopulta mies löysi Alan Marionin.

– Saavuin Portlandiin kello 8. Aika on kulunut hyvin. Olen kotona johonkin aikaan lauantaina. Terveisin Blanche, suurikokoista laivaa esittävässä postikortissa luki The Register-Guard -lehden mukaan.