Turistit ällistyivät syystäkin – katutaiteilija maalasi upean maiseman minuuteissa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Turistikohteissa myydään paljon alueesta ikuistettua katutaidetta ja tällöin sinnikkäät yrittäjät pääsevät toteuttamaan lahjakkuuttaan samalla, kun laativat turisteille matkamuistoja. Maailmalla on taannoin keksitty yksinkertainen ja nopea tapa luoda taidetta spraymaaleilla, mutta nyt nähty versio hakee vertaistaan.

Facebookissa on kiertänyt viime päivinä linkki videosta, joka on ladattu nettiin jo viime vuoden puolella. Keith Mothershedin lataamalla videolla nähdään upean taideteoksen syntyminen alle kuudessa minuutissa. Taiteilija luo spraymaaleilla Manhattanin silhuetin Brooklynin sillan kera, ja hänen käyttämänsä maalaustekniikka sujuu kuin rasvattu.

Taitelija luo ilmeisesti maisemakuvia asiakkaan väritoiveiden perusteella ja nyt häneltä on pyydetty keltaoranssia ja pinkkiä vaihtoehtoa. Näppärästi maiseman taiteileva nainen aloittaa taivaan maalaamisesta ja sen jälkeen hän luo pintaan raapaten rakennukset ja lopuksi sillan. Kokeilkaa perässä.