Odottamattomat faktat eläimistä – tiesitkö näitä?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailma kätkee sisälleen monta salaisuutta, joista tavallisella ihmisellä ei välttämättä ole hajuakaan. Eläinmaailma on myös jännittävämpi kuin monet uskovatkaan ja nyt ViralNova-sivuston on koonnut kummallisia faktoja.

Ensimmäisenä paljastetaan se, että lehmillä voi olla bestiksiä, eli parhaita ystäviä. Flamingoista koostuvaa ryhmää kutsutaan nimellä flamboyance. Kolmantena kerrotaan, että miljoonat puut kasvavat vuosittain pähkinöitään piilottavien oravien ansiosta. Pupun poikasia voidaan kutsua englanniksi myös nimellä kits tai kittens, aivan kuten kissanpentujakin.

Yhtä yllättävältä kuulostaa se, että perhoset voivat maistaa jaloillaan. Mukana on myös tieto, että merisaukot pitävät toisiaan käpälistään kiinni nukkuessaan, jotta ne eivät ajaudu etäälle vedessä kelluessaan. Turritopsis nutricula on sen sijaan meduusa, jota pidetään maailman ainoana kuolemattomana eläimenä, koska se voi nuorentua solutyyppiään muuttamalla vanhuuden ääripäässä.

Pingviiniurokset kosivat naaraita kivellä, joka on tarkkaan valittu kaikkien kivien joukosta. Merihevoset sen sijaan pysyvät saman parittelukumppanin kanssa koko ikänsä. Kissojen nenä on sivuston mukaan oiva tunniste eläimelle, sillä nenä on yhtä yksillöllinen kuin sormenjälki ihmisille. Entä tiesittekö, että rotat osaavat nauraa?