Tahtoisitko asuva Frodon tai Legolasin kadulla? Nyt se on mahdollista

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Taru Sormusten Herrasta -kirjasarja ja -elokuvasarja ovat olleet eräitä maailmanhistorian tuottoisimmista. Menestyksekkäällä saagalla on runsaasti vannoutuneita faneja ja nyt heille on löydetty uusi pyhiinvaelluskohde Hollannista.

Google Maps
Google Maps

Geldrop-nimisessä kaupungissa on nimittäin kokonainen kaupunginosa, jonka kaikki kadut on nimetty J.R.R. Tolkienin luomien tarinoiden tapahtumapaikkojen ja hahmojen mukaan. Google Mapsista selviää, että alueella on esimerkiksi Galadriel- ja Legolas -nimiset kadut. Olisi kiva tietää, kuinka paljon alueen asunnoista taistellaan Taru Sormusten Herrasta -fanien keskuudessa.

Hobitti-elokuvatrilogian toinen osa Hobitti – Smaugin autioittama maa teki Suomen kaikkien aikojen suurimman viiden päivän avaustuloksen. Elokuva takoi ensimmäisenä viitenä päivänä yhteensä 1,615 miljoonaa euroa.

J.R.R. Tolkienin klassikkoteokseen perustuvan elokuvatrilogian toisessa osassa Bilbo Reppulin seikkailut Gandalfin, 12 kääpiön ja heidän johtajansa Thorin Tammikilven kanssa jatkuvat seurueen selvittyä odottamattoman matkansa jännittävästä alusta. Retkikunta jatkaa taivaltaan itää kohti ja tapaa matkan varrella esimerkiksi nahanvaihtaja Beornin ja lauman jättiläismäisiä hämähäkkejä.