BASE-hyppy maailman korkeimmasta rakennuksesta – video täytyy katsoa koko ruudulta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailman korkein rakennus, eli Dubaissa sijaitseva Burj Khalifa, on 828 metriä korkea rakennus. Rakennuksesta avautuvia maisemia pääsee katsomaan esimerkiksi Google Street Viewin avulla, mutta nyt muutama hurjapää on hypännyt pilvenpiirtäjästä uhkarohkean BASE-hypyn.

YouTube
YouTube

Extreme-hyppyjä suorittavat vauhtihirmut ovat hypänneet maailmanhistorian aikana kaikista tunnetuimmista paikoista ja viimeisin esittelemämme video oli suoritettu uudesta WTC-tornista New Yorkin Manhattanilla. Nyt Vince Reffey ja Fred Fugen ovat tehneet maailmanennätyshypyn Dubaissa – kuvaajan kera totta kai. Video on julkaisu nelinkertaisena HD-versiona, eli 4K-versiona. Se kannattaa siis katsoa koko ruudulta.

Hyppyvideo saa kylmät väreet katsojalle, sillä jokainen voi kuvitella, miltä 828 metristä pudottautuminen tuntuu. BASE-hypyt eivät ole edes valvotuissa olosuhteissa silkkaa pässilihaa ja toisinaan onnettomuudet johtavat ikäviin seurauksiin. Vaikka varsinainen ilmalento ei kestä kauaa, säilyy suorituksen jälkeinen adrenaliinipiikki varmasti pitkään.