Hittianimaation tarinasta hämmentävä väite – uskoisitko todeksi?

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Vuoden 2009 Up – kohti korkeuksia oli Pixarin luoma ja Disneyn julkaisema 3D-animaatio, jossa seurattiin 78-vuotiaan ilmapallokauppiaan Carl Fredricksonin seikkailua partiopoika Rasmuksen kanssa. Ennen vanhustentaloon joutumistaan mies haluaa täyttää lupauksensa kuolleelle Ellie-vaimolleen ja lähtee vuorille ilmapallokyydillä.

upkohtikorkeuksia.jpg

Surullisen salaliittoteorian mukaan Carl Fredricksen kuolee elokuvassa sen jälkeen, kun hänelle kerrotaan, että kotoa tulee lähtö vanhustentaloon. Kaikki, mitä elokuvassa tapahtuu tämän jälkeen on Carlin matka tuonpuoleiseen. Rasmus-partiolainen symbolisoi Carlin suojelusenkelia, joka yrittää ”ansaita siipensä” tai kunniamerkinnän auttamalla miestä muutosvaiheessaan.

Enkeli ilmestyy Rasmus-lapsen muodossa täyttääkseen Carlin ja Ellien toiveen lapsen saamisesta. Talo symbolisoi Carlin kiinnittymistä fyysiseen maailmaan, ja tämä maanpäällinen paratiisi hajoaa, kun animaation päähenkilö pakotetaan lähtemään taivasmatkalle, kertoo Rolfrazzi-sivusto.