Kaikkien aikojen huijaus – äiti keräsi rahaa tekaistuun syöpään

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvalloissa sairaalahoidot tulevat usein vakuutustenkin jälkeen kalliiksi ja maassa on tapana kerätä rahaa hoitoa tarvitseville esimerkiksi hyväntekeväisyyskampanjoiden avulla. Toisinaan julkisuuteen kantautuu uutisia ihmisistä, jotka ovat käyttäneet sairautta röyhkeästi tekosyynä rahavarojensa kerryttämiseen.

Nyt Daily Mailin otsikoihin on noussut Ohion Chillicothesta kotoisin oleva 35-vuotias Mindy Taylor, joka onnistui huijaamaan koko kyläänsä kertomalla sairastavansa syöpää. Nainen sai yhteisöltään 20.000 dollaria avustusta hoitoja ja toipumista varten. Koska tämäkään ei riittänyt, sai nainen jopa oman perheensä huijattua juoneen mukaan.

Mindy oli valehdellut peräti aviomiehelleen ja seitsemänvuotiaalle tyttärelleen sairastavansa syöpää. Nainen kirjoitti tekaistusta sairaudesta tarinoita blogiin ja hänen ystäväjoukkonsa perustivat Mindy’s Army -nimisen tukiryhmän. Tukiryhmä järjesti naiselle hyväntekeväisyysjuoksun ja teetti naisen kuvalla varustettuja t-paitoja.

Juoni paljastui, kun paikallislehti teki naisesta etusivun jutun. Toimitukseen soitettiin nimetön puhelu, jossa naisen kerrottiin valehtelevan. Taylor on nyt pidätetty ja syövän sijasta hänellä epäillään olevan mielenterveysongelmia.