Ahdistaako kaupungin vilinä? Suuntaa puistopiknikille

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Monet hakeutuvat lomallaan mahdollisimman monipuoliseen kaupunkiin, jossa voi yhdistää rannalla löhämisen, shoppailemisen ja kulttuurin ahmimisen. Plussaa matkalle tuo se, jos kohteesta löytyy unelmien ravintoloita ja helposti käytettäviä julkisia kulkuneuvoja. Entäpä sitten, jos tahtoo rauhoittua hetken matkallaan, mutta ei tahdo kököttää hotellissa?

Puistot ovat kaikkien tunnettujen kaupunkien ja metropolien jalokiviä, joissa voi viettää helposti tovin jos toisenkin. Näille vihreille paratiiseille on yleensä yhteistä se, että siellä eväitä nauttiessaan ei välttämättä huomaa olevansa suurkaupungin sykkeessä. Suuret puistoalueet kätkevät sisäänsä nautinnollista rauhaa. Lontoossa voi piipahtaa Regent’s Parkissa, Los Angelesissa Pan Pacific Parkissa tai Hancock Parkissa, New Yorkin Manhattanilla tietysti Central Parkissa ja Tukholmassa Hagaparkenissa.

Vinkkinä mainittakoon, että myös kaupunkien arboretumit tarjoilevat hengenravintoa kävijöilleen samalla, kun he pääsevät katsomaan uskomatonta kukkaloistoa ja lajikirjoa. Vaikka suomalaiset hautausmaat ovat hyvin yksitoikkoisia, on maailman viimeisillä leposijoilla nähtävissä henkeäsalpaavia monumentteja, patsaita ja istutuksia. Siksi vinkkaamme myös pitkän historian omaavat hautausmaat rauhallista paikkaa loman keskeltä etsivien turistien listalle.