Lähtisitkö tähän baariin oluelle? Ei olisi ihan nopea reissu

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Iso-Britannia tunnetaan etenkin pubikulttuuristaan, jossa nautiskellaan olutta vuoden jokaisena päivänä. Moni on sanonut, että maailman parhaimmat pubit löytyvätkin saarivaltiolta. Maassa on kuitenkin yksi kuppila, jonne pääsemiseksi joutuu näkemään harvinaisen paljon vaivaa.

Google Maps
Google Maps

Skotlannin jylhissä Knoydartin maisemissa sijaitseva The Old Forge -niminen anniskeluravintola on nimitetty Britannian syrjäisimmäksi pubiksi. Ravintolaan ei nimittäin ole mahdollista päästä teitä pitkin, ja ainoa keino on lentää Lochaberin niemimaalle joko helikopterilla ilmasta käsin tai matkustaa vesistöjä pitkin veneellä. Toki pubiin voi myös tehdä visiitin jalkaisin, mutta vaellusreitti vaatii yhteensä 29 kilometriä vuorten yli patikoiden.

Daily Mailin mukaan The Old Forge on lisätty myös Guinnessin ennätystenkirjaan. Knoydartissa asuu vakituisesti 111 ihmistä. Pubia pyörittävä 43-vuotias Jean-Pierre Robinet muutti niemimaalle pari vuotta sitten tehtyään ensin mittavan uran majoitusalan liikkeissä ja maailman parhaimmissa hotelleissa. Hän kävi joka syksy niemimaalla vaeltamassa kaksi viikkoa. Lopulta hän halusi muuttaa elämänsä suunnan, ja stressaava ja pitkäaikainen työ vaihtui leppoisan pubin ylläpitämiseen.

Mies oli jutellut edellisten omistajien kanssa, ja hän päätti samalta istumalta muuttaa elämänsä suunnan ja osti pubin. Ravintolassa tarjoillaan pelkästään paikallisten vesistöjen antimia. Paikalliset järjestävät yllätysjuhlia turistien kanssa hetken mielijohteesta ja tunnelma on kotoisa syrjäisestä sijainnistaan huolimatta.