Ammattilaisen vinkit: Näin saat lentoliput halvimpaan mahdolliseen hintaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lentolippujen kauppa on siirtynyt lähes kokonaan verkkoon, josta ostaminen ei kuitenkaan aina ole helppoa. Apuna on kuitenkin hyviä hakukoneita, kuten esimerkiksi suosittu Staran Lentohaku, jotka etsivät halvimmat hinnat satojen joukosta. Nyt alan ammattilainen antaa omat vinkkinsä halvempiin lippuihin.

Smarter Lifestyles -verkkosivusto kokosi lentoalan ammattilaisilta kuusi tärkeintä vinkkiä, sillä esimerkiksi oikein ajoitetulla lentolippujen ostolla voi olla huomattava vaikutus lentolippujen hintaan.

1. Poista evästeet selaimesta, jos olet käynyt samalla verkkosivustolla kuukauden sisään. Jotkut palvelut nostavat hintoja kävijöille, jotka ovat hieman aiemmin jo käyneet katsomassa hintoja.

2. Osta lentoliput 21 päivää ennen matkaa, koska silloin liput ovat halvimmillaan.

3. Osta pitkille lennoille lentoliput noin kolme kuukautta ennen matkaa.

4. Osta lentoliput tiistaina, koska valtaosa palveluista päivittää tarjontansa tiistai-iltana kello 21.00 Suomen aikaa ja koska tiistai on lentolippukaupassa hiljaisin päivä.

5. Osta lentoliput tiistaille tai keskiviikolle, koska ne ovat lentoyhtiöiden hiljaisimpia viikonpäiviä. Vältä perjantaita ja sunnuntaita, jotka ovat vilkkaimmat lentopäivät.

6. Vertaile hintoja. Käytä lentohintoja vertailevia hakukoneita, jollainen on esimerkiksi Staran Lentohaku.