YLE: Vappupallosta jopa satojen eurojen sakot

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tällä viikolla Suomessa myydään jälleen ennätysmäärä ilmapalloja, sillä vappupallo kuuluu varsinkin monien lapsiperheiden perinteisiin. Yleisradio muistutti tänään, että vappupallosta autossa voi seurata poliisilta jopa satojen eurojen sakkorangaistus. Ilmapallo voi peittää kuljettajan näkökentän.

Yleisradion tietojen mukaan poliisi voi palkita ilmapalloa autossaan kuljettavan autoilijan jopa 10 päiväsakolla, joka tarkoittaa tuloista riippuen jopa satojen eurojen sakkoja. Päiväsakkojen määrä taas riippuu poliisin arviosta siitä miten paljon ilmapallo tai ilmapallot peittävät kuljettajan näkökenttää.

Tänä vappuna toreilla ja kauppakeskuksissa vappupallojen hiteiksi ovat muodostumassa ajankohtaiset teemat, kuten muun muassa supersankarit, Duudsonit ja jo viime vuonna hitiksi noussut Angry Birds. Vappupallojen hinta on perinteinen puheenaihe, ja nykyisin kalleimmista palloista saa maksaa jo kymmeniä euroja. Siihen päälle ei kannata enää ottaa satojen eurojen sakkoja autoilusta.

Uusimmat