Tutkimus paljasti: Koirat voivat tuntea rakastumista

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Usein sanotaan, että koirat ovat ihmisen parhaita ystäviä. Moni koiranomistaja onkin varmasti samaa mieltä. Nyt tuore tutkimus on löytänyt koirien biologiasta tekijöitä, jotka todella vahvistavat tätä käsitystä. Koirien on nimittäin huomattu erittävän ihmisistäkin löytyvää niin sanottua rakkaushormonia.

Kyseinen hormoni on oksitosiini, joka aiheuttaa rakkauden tunteen. Se myös vaikuttaa rauhoittavasti ja pelkoja lievittävästi. Oksitosiinitasoilla on huomattu nyt olevan oleellinen merkitys koirien rakastavassa luonteessa, The Atlantic uutisoi.

Arkansanilaisessa eläinsuojassa suoritetussa kokeessa koira ja vuohi leikkivät yhdessä 15 minuuttia. Leikkihetken jälkeen suoritettujen kokeiden myötä kävi ilmi, että koiran oksitosiinitasot olivat nousseet 48 prosenttia. Tämä vain vahvistaa uskomusta, että koirat eivät pidä ainoastaan ihmisistä, vaan että kyseiset eläimet kykenevät rakastamaan muitakin otuksia yhtälaisesti.