Tutkijat: Sukupuolen pystyy tunnistamaan hajun perusteella

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Ihmisistä on yleisesti ottaen melko helppo päätellä, ovatko he naisia vai miehiä. Joissakin tapauksissa sukupuolten välinen raja voi kuitenkin olla häilyvä. Tuoreen tutkimuksen mukaan sukupuoli selviää meille alitajuisesti jo yhtä ainoaa aistia hyödyntämällä.

Tuoreen kiinalaistutkimuksen mukaan ihmisen sukupuoli käy ilmi tästä erittyvän tuoksun perusteella. Sekä naiset että miehet erittävät sukupuolilleen ominaisia feromoneja. Nyt tutkijat saivatkin selville, että ihminen kykenee näiden feromonien perusteella alitajuisesti päättelemään, onko kohtaamamme ihminen nainen vai mies, Daily Mail uutisoi.

Tutkimus suoritettiin siten, etteivät ihmiset saaneet vihjeitä esimerkiksi hajuvedestä tai deodorantista. Tulosten mukaan ihminen tunnistaa tuoksun perusteella herkemmin sen sukupuolen, mihin kokee itse vetoa. Esimerkiksi heteromiehet tunnistivat tutkimuksessa parhaiten juuri naisen ominaistuoksun.