Unohda Route 66 – tässä Yhdysvaltojen huikeimmat ajoreitit

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yksi Yhdysvaltojen tunnetuimmista ajoreiteistä on Pohjois-Amerikan halki kulkeva Route 66, joka kulkee 3.945 kilometrin aikana Chicagosta yhteensä kahdeksan osavaltion läpi päättyen Kalifornian kultaisille hiekkarannoille Santa Monicaan.

Amerikassa auto on suosittu kulkuväline, ja siksi maasta löytyy myös monia muita mielenkiintoisia reittejä. Ikimuistoisen ”road tripin” voi suorittaa oman rakkaan, perheen tai kaveriporukan kanssa. Autolla ajaessa voi pysähtyä helposti haluamiinsa paikkoihin samalla, kun näkee uusia maisemia.

Huffington Post vinkkaa nyt kuusi mahtavaa reittiä kaikille, jotka haaveilevat upeasta automatkasta Yhdysvalloissa. Esimerkiksi Alaskassa kulkeva Seward Highway tarjoilee uskomattomia ja henkeäsalpaavia maisemia.

Yksi maailman harvinaislaatuisimmista paikoista löytyy Kanadan Nova Scotiasta, johon voi tutustua saaren ympäri kiertävällä Cabot Traililla. Matkan varrelle jää ihastuttavia kalastajakyliä ja rantajyrkänteitä. Lisäksi alueen luonnossa elää lukuisia hirviä ja karhuja.

Floridan eteläpäässä sijaitsevan Key Scenic Highwayn ajaminen on monen matkamiehen unelma, sillä molemmin puolin avautumat merimaiset ovat kuin suoraan postikorteista. Matkan varrella voi bongata koralliriuttoja tai vaikkapa manaatteja ja delfiinejä. Tämä reitti sopii turkoosin veden, rantojen ja palmujen ystäville.

Supertulivuoresta huolimatta Yellowstonen kansallispuisto houkuttelee vuosittain tuhansia turisteja luokseen. Mikäli ei välitä puistossa patikoimisesta, voi nähtävyyksiin tutustua autosta käsin ajamalla Yellowstone and Grand Teton Loopin. Reitti kiertää uskomattomissa maisemissa, joissa unohtuu suurkaupunkien vilinä ja sielu saa ruokaansa ympäröivästä luonnosta.

Yhdysvaltojen etelänaapuri Meksiko houkuttelee turisteja ruoalla ja juomalla, mutta myös maisemat kätkevät sisäänsä suuria aarteita. Esimerkiksi kaivostyöläisten kaupunki Batopilakseen vievä tie on upea reitti, jonka varrelle jää jylhiä vuoristomaisemia, mutta tarjoilee samalla ympärille trooppisen kukkaloiston ja kasvillisuuden.

Yhdysvaltojen osavaltio Havaijia on luonnehdittu paratiisisaareksi, joka sijaitsee keskellä Tyyntä valtamerta. Viiden tunnin lentomatkan päästä Los Angelesista sijaisteva onnellisuuden tyyssija koostuu monista pienistä saarista, mutta esimerkiksi Mauilla ympäristöön voi tutustua kätevästi ajamalla vuokra-autolla Hana Highwayn. Matkan varrella on lukuisia vesiputouksia ja samalla vieressä avautuu sininen merimaisema valtamerelle.