9 hämmentävää faktaa Pulp Fictionista – näitä et tiennyt hittileffasta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amerikkalainen ohjaaja Quentin Tarantino tunnetaan usein väkivaltaisiksi yltyvistä kulttielokuvistaan. Hänen Hollywood-läpimurtonsa oli Pulp Fiction – Tarinoita väkivallasta -elokuva vuonna 1994. Elokuva oli monen näyttelijän uran käännekohta ja se nosti Tarantinon elokuvantekijöiden kermaan.

YouTube
YouTube

Nyt Cinefix-elokuvasivusto on julkaissut YouTubessa videon, jossa tutustutaan Pulp Fiction -elokuvan saloihin mielenkiintoisten faktojen muodossa. Videolla selviää muun muassa se, että John Travoltan hahmon auto ja Samuel L. Jacksonilla elokuvassa nähtävä Bad Motherfucker -lompakko kuuluivat alun perin Quentin Tarantinolle itselleen.

Cinefix perehtyy myös erilaisiin teorioihin siitä, mitä elokuvan keskiössä oleva matkalaukku pitää sisällään. Quentin Tarantino on todennut, että matkalaukun sisältö on jokaisen itsensä pääteltävissä. Ving Rhamesin esittämän Marsellus Wallacen niskassa oleva laastari puolestaan selittyy sillä, että Tarantino yksinkertaisesti piti sitä hauskana yksityiskohtana.

Pulp Fictionista tuli ensimmäinen yli 200 miljoonaa dollaria tuottanut indie-elokuva. Wikipedian mukaan elokuvan kuvaukset kestivät 51 päivää. Kuvausten aikana Tarantinon tavoitteena oli saada kahdeksan miljoonan budjetilla kuvattu elokuva näyttämään vähintään 25 miljoonan dollarin elokuvalta.