Masturbointi kannattaa – ehkäisee flunssaa, syöpää ja diabetesta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ihmisten itsetyydytyksellä, eli masturboinnilla, on pitkät perinteet. Ensimmäiset varmat merkit itsetyydytyksestä on löydetty Maltalta, ja ne on tehty arviolta 4.000 vuotta ennen ajanlaskumme alkua. Kyseessä ei ole siis mikään uusi villitys, vaikka siitä määrättiinkin 1800-luvulla Yhdysvaltojen Connecticutissa kuolemanrangaistus.

Tutkimusten mukaan masturboinnilla on mielihyvän lisäksi – tai oikeastaan juuri sen ansiosta – huomattavia terveysvaikutuksia. Itsetyydytys ehkäisee esimerkiksi tyypin 2 diabetesta ja eturauhasen syöpää sekä masennusta. Lisäksi masturbointi ehkäisee myös flunssaa, sillä tutkimuksen mukaan omatoimiseksi voimistaa ihmisen immuunijärjestelmää.

Terveysvaikutusten lisäksi masturboivilla on keskimäärin onnellisempi parisuhde kuin omatoimiseksistä pidättäytyvillä ihmisillä. Viime vuosisadalla dildoja käytettiin Yhdysvalloissa yleisesti naisten ”hysterian” parantamiseen lääketieteellisesti.