5 syytä miksi pitkä parisuhde kariutuu

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kaikkien lähipiiristä löytynee yksi esimerkkipariskunta, joka on monien yllätykseksi eronnut vuosien yhdessäolon jälkeen. Eron syitä voi olla monia, mutta yleensä pitkäaikaiset pariskunnat päättävät yhteistuumin eri poluille lähtemisestä. Alennuskuponkiyhtiö Vouchercloud.com kysyi kävijöiltään eron syitä, ja listalle nousi viisi yleisintä.

Suhteen alussa kipinöi ja intohimoiset katseet sekä Amorin kaaret sinkoilevat kilpaa ilmassa. Yleisin syy pitkän parisuhteen päättymiselle onkin tällaisen tunteen puuttuminen. Arki on tasapaksua ja rakkauselämä suorastaan lässähtänyttä. Pahvilta maistuva parisuhde on tavallinen ongelma, mutta latistumisen voi välttää flirttailemisella ja rakkauden vaalimisella.

Uskottomuus on toinen yleinen eron syy. Pettämistä on hankala korjata jälkikäteen, joten pariskuntien tulisikin keskustella avoimesti syistä, jotka saattaisivat ajaa heitä erilleen. Toimivassa suhteessa ei ajauduta vieraisiin sänkyihin tai syleihin – koti houkuttelee enemmän kuin hetken huuma, Femail First muistuttaa.

Raha-asioista tappeleminen on loputon suo, josta on vaikea kiivetä ylös. Kannattaa kuitenkin muistaa, että riitelemiseen käytetty energia olisi hyvä suunnata ennemmin talouden hoitamiseen tai sen parempaan suunnittelemiseen. Osa kumppaneista saattaa myös muuttua persoonaltaan vuosien saatossa, etenkin jos pari on aloittanut seurustelemisen nuoruusiällä. Liian erilaiset ihmiset joutuvat helposti nokkapokkaan keskenään. Erilleen kasvaminen ei ole pelkästään klisee.

Toisinaan osa kumppaneista havahtuu siihen, että on tehnyt väärän valinnan parisuhteessa. Hän huomaa, että tulevaisuus näyttää aidosti onnellisemmalta toisen ihmisen kanssa, ja joskus ruoho on oikeasti vihreämpää aidan toisella puolella. Rakastuminen on tunne, jota ei voi piilottaa tai peittää. Tällöin edellinen vähemmän onnistunut parisuhde päättyy ja nurkan takana odottaa loppuiän kestävä elämän rakkaus. Uusi rakkaus ei kuitenkaan estä sitä, etteikö suhdetta tulisi hoitaa. Pitäkää huolta toisistanne.