Ihana, kamala 80-luku – tältä näytti naisten muoti

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Räikeän pinkkinä muistona takaraivoihin jäänyt 80-luku oli C-kasettien, Dingon, hiuslakan ja sinisen ripsivärin kulta-aikaa. Muodissa olivat Dynastia-televisiosarjoista tutut mekot ja korkeavyötäröiset farkut. Hiustyyli oli näyttävä ja räikeä.

Youtube
Youtube

Nyt verkkoon on ladattu helmikuussa 1988 lähetetty Oprahin jakso, jossa naisia opetetaan pukeutumaan oikein. Mekkojen vyötärölinjaa korostetaan paksulla vyöllä ja hartioita asiaan kuuluvasti olkatoppauksilla. Tarkoituksena on loihtia tiimalasivartalo.

Vaikka katumuodissa vilisee uudestaan paljon kasarivaikutteisia vaatteita, on videon naisten asut suoraan sanoen huvittavia. Olkatoppaukset olivat kaiketi 80-luvun näkyvin lisä asuihin, ja niitä käytettiin jopa jumppapuvuissa. Onneksi ilmiö ei ole tehnyt vielä paluuta nykymuodin pariin. Takavuosina kaikilla oli topatut olkapäät, aina uutistenlukijoista kadun tallaajiin.