Metallibändin laulaja tilasi vaimonsa murhan – tuomittiin vuosiksi vankilaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Menestyneen metalcore-yhtye As I Lay Dyingin laulaja Tim Lambesis pidätettiin viime vuonna epäiltynä vaimonsa murhan suunnittelemisesta. Tapaus paljastui, kun mies yritti pestata palkkamurhaajaksi tekeytyneen peitepoliisin surmaamaan vaimonsa, Megganin.

Tim Lambesis myönsi sittemmin syyllistyneensä vaimonsa murhan suunnitteluun. 33-vuotiaan laulaja joutui odottamaan tuomiotaan näihin päiviin saakka, ja nyt San Diegon ylin tuomioistuin on langettanut laulajalle kuuden vuoden vankeustuomion, maakuntalehti U-T San Diego uutisoi.

Lambesis tilasi vaimolleen murhan eron jälkimainingeissa, koska nainen oli rajoittanut hänen lastensa tapaamisia ja saanut suuren osan miehen omaisuudesta erilleen muuton jälkeen. Hankalassa tilanteessa epätoivoiseen ratkaisuun päätynyt Tim Lambesis on vuonna 2000 alkunsa saaneen As I Lay Dyingin perustajajäsen. Miehen asianajaja paljasti miehen käyttäneen murhasuunnittelun aikaan steroideja, jotka muuttivat hänen luonnetta ja käyttäytymistään.

Bändiä on kuvailtu kristilliseksi metallibändiksi, vaikka yhtyeen jäsenet ovat kertoneet haluavansa tulla luokitelluksi uskonsa sijaan musiikkinsa kautta. Bändin vuonna 2007 julkaistu albumi An Ocean Between Us nousi Yhdysvaltojen levymyyntiä mittaavan Billboard-listan sijalle kahdeksan. Yhtye on esiintynyt Suomessa kahdesti.