Koira on miehen paras ystävä – osaa haistaa eturauhassyövän

Viihdeuutiset · Stara.fi

Koirilla on tunnetusti äärimmäisen hyvä hajuaisti, ja monien sairauksien yhteydessä on jo pitkään tutkittu koirien kykyä haiskaa sairaus on kauan ennen pahaa oireilua tai että sairaus löydettäisiin sairaalassa.

Koirat ovat tunnetusti löytäneet monilta ihmisiltä erilaisia syöpiä, ja nyt asialle on saatu vahvistus. NBC News -uutiskanava raportoi Milanossa sijaitsevan the Humanities Research -sairaalan havainnoista, joiden mukaan koira kykenee haistamaan miehen eturauhassyövän peräti 98 prosentin tarkkuudella.

Koiria testattiin 677 miehellä, joista 320 miehellä oli eri asteelle edennyt eturauhassyöpä. Tulokset olivat mullistavan hyviä, sillä koirat erehtyivät vain kahessa prosentissa tapauksia.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat