Maailman vanhin kissa on jo 24-vuotias

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kissat elävät yleensä noin 14-20-vuotiaiksi. Hyvin hoidettuna ne saattavat kuitenkin elää vanhemmaksikin, kuten Poppy-kissa, joka on nimetty Guinnessin ennätysten kirjassa virallisesti tämän hetken vanhimmaksi kissaksi.

Iso-Britannian Dorsetissa asuva punaruskea Poppy-vanhus on 24-vuotias. Tämä vastaa noin 114 ikävuotta ihmisen iässä. Kuurosokea Poppy asuu samassa taloudessa nelihenkisen perheen, neljän muun kissan, kahden jäniksen ja hamsterin kanssa. Ennen nykyistä kotiaan kissalla on ollut kaksi omistajaa.

Vanhasta iästä ja heikentyvästä kunnostaan huolimatta Poppy tekee edelleen mielellään retkiä kotinsa pihapiirissä. Liikunta auttaakin kissavanhusta pysymään hoikkana, vaikka omistajien mukaan se saa toisinaan ansaitusti nautittavakseen ihmisten herkkuja, kuten grillattua kanaa, fish and chipsiä ja kebab-lihaa.