Tältä näyttää tulevaisuuden koti – kaikki tämä on jo myynnissä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vaikka teknologia on luotu helpottamaan ihmisen elämää, olemme nykyaikana kiireisempiä kuin koskaan aiemmin. Viime vuosina markkinoille on tullut laitteita, jotka yhdistävät monta erillistä konetta keskenään – esimerkkinä kodin multimediakeskuksina toimivat televisiot, tai kännykän, tietokoneen ja kameran yhdistävät älypuhelimet.

YouTube
YouTube

Nyt teknologiaan ja muotoiluun keskittyvä Gizmodo-nettisivusto on järjestänyt New Yorkiin näyttelyn, jossa he esittelevät lähitulevaisuuden kodin. Home of the Future -nimisessä näyttelyssä on mukana muun muassa itsestään taimia kastelevia yrttiruukkuja ja iPad-robotteja. Yksi himotuimmista kodin esineistä lienee itsestään imuroiva ja lattioita putsaava kone.

Kaikki Associated Pressin uutisvideolla esitellyt tuotteet on nähtävillä tulevaisuuden esimerkkikodissa, ja ihmiset saavat testata tavaroita käytännössä. Lisäksi Gizmodoa edustava Heoff Manaugh kertoo, että kaikki näyttelyn vempaimet ovat joko olemassa tai tulemassa pian markkinoille. Näyttelykotiin voi tutustua Manhattanin Sohossa, New Yorkissa.