Uskomaton keksintö! Olutkaivo pitää juomatölkit kylmänä maan sisällä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kylmä olut kuuluu kesään siinä missä kärpäset. Aurinkoisella ilmalla oluet voi kylmentää helposti joko veden täyttämässä saavissa tai käärimällä ne kosteaan pyyhkeeseen. Yksi varma keino on nakata oluet rantaveteen jäähtymään, etenkin jos juomat ovat kätevästi kelluvissa tölkeissä.

olutkaivo29052014

Nyt veden kanssa läträämiselle on tullut loppu. Markkinoille on nimittäin tullut tanskalaisten olutinsinöörien ylivoimainen taidonnäyte, eCool olutjäähdytin. Laitteen mekanismi hyödyntää maassa olevaa kylmyyttä ja tarjoilee omien sanojensa mukaan viileää olutta vuoden ympäri. Maan sisään porattava olutteline rullaa kylmät tölkit pinnalle kammen avulla.

Laite on 113 senttiä korkea ja painaa 12 kiloa. Sen avulla voi viilentää 24 tölkkiä kerrallaan, eli yhden lavallisen verran. Maacoolerin saa nyt tilattua tarjoushinnalla reilulla 250 eurolla. Suomalaisiin pihajuhliin joutuisi varmasti ostamaan useamman jäähdyttimen kerralla, sillä huurteisten menekki on maassamme perinteisesti korkeahko. Vaihtoehtoisesti oluet voi panna tavalliseen jääkaappiin tai edelleenkin sinne rantaveteen.