Lukeminen muuttui lopullisesti! Sinäkin voit nyt lukea 500 sanaa minuutissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme maaliskuussa mullistavasta Spritz-sovelluksesta, jonka avulla ihmiset voivat lukea helposti jopa 500 sanaa minuutissa. He käyttävät sovelluksen pohjalla Optimal Recognition Point -systeemiä, joissa sanat on sijoitettu näköhermolle ihanteelliseen paikkaan. Ihmiset eivät siis varsinaisesti lue sanoja, vaan hahmoittavat ne.

Spritz
Spritz

Eilen keskiviikkona Spritz julkaisi viimein odotetun lisäosansa Chrome, Firefox, Safari ja Opera -nettiselaimiin. Lisäosan avulla käyttäjä voi lukea valitsemiaan verkkosivustoja nopeammin kuin koskaan aiemmin. Spritzin kännykkäsovellus löytyy jo nyt valmiiksi asennettuna osasta Samsungin älypuhelimia. Selaimen lisäosan kanssa onnistuu nyt myös Staran lukeminen ennätysnopeasti.

spritzstara28052014

Spritz nopeuttaa lukemista, koska ihmisen ei tarvitse kääntää silmiä, päätään tai rekisteröidä jokaista sanaa erikseen, vaan ne toistetaan verkkokalvoille ikään kuin automaattisesti. Nopeuksia on monia, joista voi valita itselleen sopivamman. Sovelluksen verkkosivuilla voit itse kokeilla lukea tekstiä haluamallasi nopeudella ja todeta uuden sovelluksen ylivertaisuuden.