NSA-sankari Edward Snowdenista Hollywood-elokuva: ”Yksi aikamme suurimmista tarinoista”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amerikkalainen elokuvaohjaaja Oliver Stone tunnetaan yhteiskunnallista ja poliittista kritiikkiä sisältävistä elokuvistaan, kuten Platoon – nuoret sotilaat ja JFK – avoin tapaus. Jo 1970-luvulta asti elokuvia tehneen ohjaajan viimeisin työ oli vuonna 2012 ilmestynyt Raakalaiset.

Oliver Stone tulee jatkamaan tutulla poliittisella linjallaan, sillä miehen seuraava elokuva kertoo tietovuotaja Edward Snowdenista. The Hollywood Reporter -sivuston mukaan Stone ja tuottaja Mortiz Borman ovat hankkineet oikeudet toimittaja Luke Hardingin kirjaan The Snowden Files: The Inside Story of the World’s Most Wanted Man, joka kertoo NSA-tietovuotajan edesottamuksista.

– Tämä on yksi aikamme suurummista tarinoista. Kyseessä on todellinen haaste, Oliver Stone kommentoi.

Ohjaaja on jo aloittanut toistaiseksi nimettömän elokuvan käsikirjoituksen työstämisen. Osittain Euroopassa tuotettavan elokuvan kuvaukset on määrä aloittaa vielä tämän vuoden puolella.