Yritys jakoi ohjeet työntekijöille: ”Näin kakkaat oikein”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Moni muistaa muutama vuosi sitten koko Suomea kuohuttaneen kakkakeskustelun, jossa pienten lasten äidit vaihtoivat suositulla vauvafoorumilla vinkkejä siitä, kuinka julkisissa vessoissa ulostetaan oikein. Vaikka luulisi, että terveet ihmiset osaisivat käydä isolla hädällä ilman erityisiä toimenpiteitä, voidaan tässä asiassa olla näköjään väärässä.

Los Angelesissa sijaitsee NationBuilder-niminen yritys, jonka työntekijät eivät ilmeisesti osaa käydä isolla hädällä ilman työnantajansa laatimaa ohjeistusta. Yrityksen vessakopeissa on nimittäin seikkaperäiset seinätaulut siihen, kuinka vessassa tulisi toimia ulostamisen aikana ja sen jälkeen. Ensinnäkin pöntöllä ei saa istua.

Ohjeiden mukaan wc-istuimella on oltava kyykyssä siten, että jalat ovat jakkaran päälle asetettuina. Sen jälkeen ison session voi tehdä rauhassa, mutta samaan aikaan tulee muistaa vetää vessaa. Vessaa ei siis vedetä pelkästään pyyhkimisen jälkeen, vaan jo varsinaisen suorituksen aikana – tämä siksi, että työntekijöiden uloste ei saa haista.