Beastie Boys tyrmäsi Arnold Schwarzeneggerin tarjouksen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Legendaarisen pitkän linjan hiphop-yhtye Beastie Boysin jäsen Adam ”MCA” Yauch menehtyi vuonna 2012 syöpään. Yhtyeen kotikaupunki New York muisti 47-vuotiaana kuollutta miestä nimeämällä tähden Brooklynissa sijaitsevan lapsuuden leikkipuiston hänen mukaansa.

Nyt Beastie Boysin jäljelle jääneet jäsenet, Mike D ja Ad-Rock ovat paljastaneet Rolling Stone -lehdelle kieltäytyneensä toimintatähti Arnold Schwarzeneggerin rahakkaasta tarjouksesta. Näyttelijä olisi halunnut käyttää yhtyeen Sabotage-hittiä samannimisen elokuvansa trailereissa ja muussa mainosmateriaalissa.

Beastie Boys kieltäytyi tarjouksesta kunnioittaakseen Adam Yauchin toivetta, jonka mukaan Beastie Boysin musiikkia ei tulisi koskaan käyttää mainoksissa. Mike D ja Ad-Rock eivät ole paljastaneet, kuinka paljon heille olisi tarjottu kappaleen käytöstä. Miehet kuitenkin tunnustivat, että raha olisi ollut uransa lopettaneen yhtyeen elossa oleville muusikoille tarpeen.

– Se tuntui liian paljon endorsement-sopimukselta. Emme ole herra Scwarzeneggerin viimeaikaisten töiden faneja, Mike D paljasti.

– Emme ole voineet tehdä kiertueita Adam Yauchin kuoleman jälkeen. Emme voi tehdä uutta musiikkiakaan, mies jatkoi.

Vuonna 1979 New Yorkin Brooklynissä perustettu Beastie Boys ei esiintynyt julkisesti vuoden 2009 jälkeen. Yhtye on palkittu useilla Grammy-palkinnoilla ja valittiin viime vuonna Rock’n’Rollin Hall of Fameen.