Lapsinero suoritti lukion 10-vuotiaana: ”Haluaisin olla myös presidentti”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailmalta kantautuu toisinaan uutisia lapsista, jotka ovat jo nuorella iällä osoittaneet merkkejä poikkeuksellisen korkeasta älykkyydestä. Yksi tällaisista lapsineroista on Kalifornian Sacramentosta kotoisin oleva kymmenvuotias Tanishq Abraham.

Useimmat kymmenvuotiaat käyvät vielä ala-astetta, mutta Tanishq suoritti äskettäin lukion loppuun. Pojan päästötodistuksen arvosanaksi tuli 4.0 GPA-pistettä, joka vastaa suomalaisella arvosana-asteikolla täysiä pisteitä. Poika suoritti lukion kotikoulussa ja hänen valmistumisseremoniansa järjestettiin paikallisessa automuseossa.

– Se ei ollut kovin helppoa, mutta ei se ollut erityisen vaikeaakaan, Tanishq kommentoi lukion opintoja KXTV-kanavalle.

Tanishq Abraham pääsi Mensan jäseneksi neljävuotiaana. Hän suorittaa parhaillaan ammattikorkeakoulututkintoa American River College -opistossa. Tämän jälkeen hän aikoo aloittaa opiskelut Kalifornian yliopistossa.

– Suurin tavoitteeni olisi työskennellä tieteen parissa, tiedemiehenä tai tohtorina, mutta haluaisin olla myös presidentti, Tanishq kuvailee tulevaisuuden suuunnitelmiaan.