Suomeen taas outo maailmanennätys – 4 300 kilometriä 36 km/h

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset tunnetaan lukuisista kansainvälisessä mittapuussa poikkeuksellisista tempauksista, ennätyksistä ja maailmanmestaruuksista. Eukonkannon, saappanheiton, kännykänheiton ja saunomisen joukkoon on nyt saatu myös uusi virallinen maailmanennätys.

merlomanne13062014

Guinnessin maailmanennätyksiin kirjattiin eilen 12. kesäkuuta Rotator Oy:n huoltopäällikkö Leo ”MerloManne” Terqujeffin omintakeinen suoritus, joka syntyi miehen ajettua 4.300 kilometriä pienen traktorin kokoisella Merlo-kurottajalla Italiasta Suomeen. Taival eteni nopeimmillaan 36 kilometriä tunnissa MerloMannen nauttiessa jokaisesta hetkestä.

– Siirryn pian eläkkeelle, eikä tämä tempaus olisi voinut sujua paremmin. Matka jää vahvasti, hyvin vahvasti, mieleeni. Ihmisten kohtaaminen eri maissa ilahdutti suuresti ja saamani huomio on ollut ainoastaan positiivista, ennätysmies toteaa hymyillen.

– Luonto ja maisemat, vuorten ylitykset sekä pitkät suorat tiet, kaikki matkalla näkemäni sykähdytti. Minut otettiin sydämellisesti vastaan joka paikassa. Esimerkiksi eräänä iltana Unkarissa saavuin hotellilleni myöhään. Koko paikka olikin remontissa, mutta minulle järjestettiin huone. Lisäksi hotellin emäntä tilasi minulle pizzan isännän tarjotessa samalla olutta kätköstään, MerloManne kertoo nauraen.