Leijonakuningas-elokuva saa jatkoa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuonna 1994 ilmestynyt Leijonakuningas, eli The Lion King, lukeutuu kaikkien aikojen rakastetuimpiin Disney-elokuviin. Simba-leijonanpennun noususta savannin kuninkaaksi kertova animaatioelokuva voitti vuonna 1995 Oscar-palkinnon parhaasta alkuperäislaulusta.

Nyt Leijonakuningas on saamassa jatkoa uuden elokuvan ja televisiosarjan muodossa. The Lion Guard -nimisessä televisioelokuvassa ja sen tarinaa jatkavassa animaatiosarjassa seurataan Simba-leijonan toisen pennun seikkailuja tämän puolustaessa savannin kuningaskuntaa vaaroilta.

Entertainment Weekly -lehden mukaan The Lion Guardin tuottajat ovat sarjaa varten konsultoineet villieläinasinantuntijoita sarjaa varten. Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta kun Leijonakuninkaan tarinaa jatketaan. Alkuperäinen elokuva on aikaisemmin saanut jo kaksi suoraan videolla julkaistua jatko-osaa.