Luontokuvaaja ikuisti mykistävän näyn! Perhosen kotelot kuin Iron Man -elokuvasta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Moni muistaa ala-asteella opitun tarinan perhosen elinkaaresta. Ensin perhonen munii munasen, munasta kuoriutuu toukka, joka koteloituu, ja lopulta kotelosta kuoriutuu perhonen. Tätä samaa värssyä voi jatkaa loputtomiin.

Perhoset voivat olla hyvin kauniita ja mielenkiintoisia niiden jokaisessa kehitysvaiheessa. Nyt IFL Sciense -sivusto on julkaissut Facebook-käyttäjäprofiilissaan kuvan erään Väli- ja Etelä-Amerikassa elävän täpläperhoslajin toukkakoteloista. Harvinaisen kiiltävät ja jopa kultaiset kotelot kiinnittävät varmasti ohikulkijoiden huomion. Monen mielestä ne näyttävät enemmän Iron Man -sarjakuvasankarin vauvoilta kuin luonnosta löytyviltä perhosen koteloilta.

Kuvassa on mechanitis polymnia -nimisen perhoslajin koteloita. Lajia voi tavata Meksikosta Amazonin sademetsiin saakka. Se kasvaa aikuisena pieneksi päiväperhoseksi, jonka siipien väli ylttää korkeintaan 75 millimetriin.