Mies heitti huumeilla täytetyn jalkapallon vankilaan – ei tullut maalia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vankiloihin on yritetty salakuljettaa ja toimittaa huumeita, puhelimia ja aseita mitä mielikuvituksellisimmilla keinoilla. Yrityksiä on tehty muun muassa kauko-ohjattavilla lennokeilla, varsijousilla ja ritsoilla. Perinteisin keino lienee kakun sisään leivottu viila. Nyt vankila-aidan yli heitettiin huumeilla täytetty amerikkalainen jalkapallo.

Michiganin Jacksonissa pidätettiin vankilan edustalla mies, joka yritti välittää vankilan muurin yli laittomia aineita. Mies oli heittänyt amerikkalaisen jalkapallon aitojen yli, mutta se jäi vahingossa kahden muurin väliin sen sijaan, että olisi lentänyt vankilan ulkoilualueelle. Jalkapallon sisällä oli heroiinia, marijuanaa, tupakkaa, kolme kännykkää ja latureita, Huffington Post uutisoi.

Mies on pidätetty 50.000 dollarin takuita vastaan. Vastaavaa tiedetään tapahtuneen myös Suomessa. Loppuvuodesta 2013 keskusrikospoliisi paljasti huumeiden salakuljetusringin, joka toimi Sörnäisten vankilasta käsin. Vangeille yritettiin toimittaa huumebisneksen pyörittämiseen käytettyjä älypuhelimia kauko-ohjattavan helikopterin avulla. Operaatio ei kuitenkaan onnistunut, ja lopulta puhelimet toimitettiin perinteisemmällä tavalla, jalkajousella ammutun siiman avulla.