Olet aina leikannut täytekakkusi väärin – tiedemies keksi täydellisen tavan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime vuosina kondiittorien merkitys synttärikakkujen tekijänä on kasvanut, kun ihmiset haluavat entistä taidokkaampia kakkuteoksia, jotka muistuttavat enemmän taidetta kuin syötäviä herkkuja. Silti valtaosa täytekakuista on edelleen pyöreitä ja meheviä kerroskakkuja.

YouTube
YouTube

Nyt BBC:n ruokatoimittaja Alex Bellos on kaivanut esiin tiedemiehen vanhan artikkelin siitä miten täytekakku tulee leikata, jotta se menee matemaattisesti täydellisesti. Kuten arvata saattaa, poikkeaa tapa huomattavasti tavallisesta. Normaaliin tapaan leikatussa kakussa syödyn kohdan molemmat puolet altistuvat kuivumiselle, kun matemaattisesti täydellisessä kakussa niin ei tapahdu.

Jokainen voi muodostaa videon perusteella oman mielipiteensä siitä miten väärässä ruokatoimittaja ja tiedemies ovat kakunleikkauksessaan. Todennäköisesti lähes kaikki sivuuttavat tiedot olankohautuksella ja pysyvät hyväksi havaitussa perinteisessä tavassa leikata täytekakkua.