Nerokas peli-idea: Isä kaiversi pelilaudan olohuoneen pöytään

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kaikki strategiapelejä rakastavat ihmiset ovat ainakin kerran elämänsä aikana taistellut maailman valloituspeli Riskin kentällä. Pelilauta on helppo tunnistaa sen maailmankartasta, jossa on kuusi maanosaa omine väreineen. Nyt erään pelifanin olohuoneessa on harvinaisen tyylikäs Risk-pelilauta.

Reddittiin taannoin julkaistu kuva on nyt noussut julkisuuteen, ja kuvassa esitellään fightingcrime-nimimerkin isän tehtailema olohuoneen pöytä. Pöytälaudan päälle on koverrettu ja maalattu Risk-pelin pelialustana toimiva maailmankartta. Nyt pelaajien ei tarvitse kuljettaa sotaväkeää pienellä pahviläpyskällä, vaan koko pöydän kokoinen areena antaa paremman pelimukavuuden.

Vuonna 1957 ensimmäistä kertaa ilmestyneen Risk-pelin on kehittänyt ranskalainen elokuvaohjaaja Albert Lamorisse. Peliä voi pelata kerrallaan 2–6 henkilöä, ja yksi sessio kestää noin tunnista kahdeksaan tuntiin. Pelistä on olemassa lukuisia eri variaatioita, aina Star Wars -versiosta videopeleihin.