New Yorkista seuraava kannabiksen lääkekäytön laillistava osavaltio

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kannabiksen viihdekäytön laillistaminen on ollut viime aikoina kovassa myötätuulessa, sillä Yhdysvalloissa Washingtonin ja Coloradon osavaltiot laillistivat sen vuodenvaihteessa erittäin hyvin seurauksin. Valtio on saanut odotettua enemmän verotuloja ja väkivaltarikosten määrä on romahtanut.

Nyt onkin vain ajan kysymys koska muut osavaltiot seuraavat perässä. Seuraavaksi muutoksia on tapahtumassa New Yorkin osavaltiossa, jossa suunnitellaan kannabiksen lääkekäytön laillistamista. The New York Times -lehden mukaan kuvernööri Andrew Cuomo halusi alunperin sallia vain parantumattomasti sairaiden potilaiden kannabiskäytön, mutta viranomaiset haluavat laajentaa kohderyhmää selvästi.

Lehden mukaan tuloksena on lopulta kompromissi, jossa Andrew Cuomo vaati, että kannabiksen polttaminen on jatkossakin kiellettyä. Potilaat saavat lakiehdotuksen mukaan käyttää kannabista polttamisen sijaan ainoastaan syötävissä, juotavissa ja hengitettävissä muodoissa.

Lisäksi kuvernööri vaati saada itselleen oikeuden keskeyttää kokeilu koska tahansa. New York tulee olemaan 23. osavaltio, jossa kannabiksen lääkekäyttö sallitaan. Se tulee olemaan Kalifornian jälkeen myös suurin kannabiksen laillistanut osavaltio. Kannabiksen viihdekäytön sallimista Washingtonin ja Coloradon tapaan ei ole New Yorkissa vielä näköpiirissä.