Silminnäkijä ikuisti huikean näyn meressä Iso-Britannian rannikolla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa jännitetään parhaillaan alkaneen kesän sinilevätilannetta, mutta Iso-Britanniassa päästiin viikonloppuna ihastelemaan meren aalloilla jotain aivan muuta. Silminnäkijä onnistui nimittäin ikuistamaan rantavedessä poikkeuksellisen upean näyn.

Angleseyssä sijaitsevan Penmonin rannan vedessä kellui nimittäin sinisenä pimeydessä hohtavia planktonlauttoja. Valokuvaaja Kris Williams sai kuvattua upean näyn pitkällä valotusajalla upeiksi valokuviksi.

Valokuvaaja itse kuvaili näkyä ”meren salamoiksi”, sillä häirintää valolla reagoivat planktonit välähtävät, kun rantavedessä kävelee tai sinne työntää kätensä. Kuvaaja on nähnyt vastaavia tapauksia muutamn kerran aiemminkin, mutta tällä kertaa hän sai myös kuvattua ilmiön.