5 tapaa flirttailla – tunnistatko näistä itsesi?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Toisilla flirttailu on oleellinen osa luonnetta, jolloin sanat soljuvat suusta kuin itsestään hurmaavan hymyn ja miellyttävän käytöksen kera. Nämä ihmiset saavat yleensä muut huumaantumaan heidän seurastaan, vaikka he puhuisivat pelkästään puuta heinää. Flirttailemista voi myös opetella, mutta tärkeintä lienee hyvä tilannetaju.

Vouchercodespro.com-alennuskuponkisivuston teettämän kyselyn mukaan ihmisissä on viittä eri flirttailutyyppiä. Yleisin on varmaankin turhanpäiväisistä asioista jutun juurta vääntävät henkilöt, joiden keskustelulla ei ole todellisuudessa minkäänlaista päämäärää, mutta puhelu etenee luontevasti. Tällaiset henkilöt voivat jutella kaikesta maan ja taivaan välillä, oli aiheena sitten muovilusikat tai julkkiset politiikassa.

Toinen tyyppi on baareissa usein nähty letkauttelija, joka laukoo tapaamilleen henkilöilleen ikivihreitä fraaseja, kuten: ”Käytkö usein täällä?”, tai: ”Lähteekö nauta nojailemaan?”. Hänen käyttämänsä sanaparret on kuluneita, mutta oikealla tyylillä jopa toimivia. Naurattamaan ne ainakin panee.

Peluri puolestaan peilaa kaiken käyttäytymisensä tapaamaansa henkilöön. Hän vastaa kysymykseen kysymyksellä, eikä loppujen lopuksi kerro itsestään mitään. Tällainen henkilö on siitä vaarallinen, että hän saa nopeasti toisesta henkilöstä selville asioita, joita ei kuitenkaan paljasta omasta elämästään. Pelurit ovat joko taitavia puhumaan tai poikkeuksellisen hyvännäköisiä.

Suorasukainen flirttailija menee kohteensa luokse empimättä ja ilmaisee mielenkiintonsa asiaa sen suuremmin kiertelemättä. Hän saattaa kehaista kohdettaan ylisanoin ja kertoa, kuinka on katsellut henkilöä koko illan. Parhaassa tapauksessa flirtti johtaa pitkälle ilman turhaa liirumlaarumia.

Viimeisin, mutta ei ainakaan omasta mielestään vähäisin, on itsetietoinen flirttailijatyyppi. Tämä henkilö tietää paikkansa ja tekee sen myös selväksi flirttailemisessaan. Hän kertoo parhaita puolia itsestään ja kehuu avujaan. Tämä flirttailija voi jopa kysyä aluksi, eikö toinen osapuoli tiedä kuka hän on samalla, kun esittelee uutta älypuhelintaan ja merkkikenkiään.