Pohjois-Korea uhkaa Yhdysvaltoja sodalla pilkkaelokuvan takia: ”Elokuvan julkaiseminen terrorismia!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Näyttelijät Seth Rogen ja James Franco nähdään – toivottavasti – pian tähdittämässä Pohjois-Koreaan sijoittuvaa The Interview -toimintakomediaa, jossa miesten roolihahmot yrittävät salamurhata maan diktaattori Kim Jong-unin. Kerroimme jo aiemmin, että Pohjois-Korea ilmoitti raivostuneensa elokuvasta, mutta nyt maa on mennyt pidemmälle.

BBC nimittäin uutisoi eilen, että Pohjois-Korea on uhannut Yhdysvaltoja sotatoimilla, jos elokuva julkaistaan. Maan ulkoministeriön edustaja ilmoitti asiasta Yhdysvalloille ja kertoi maansa ryhtyvän säälimättömiin vastatoimiin. Pohjois-Korea pitää elokuvan julkaisemista Yhdysvaltojen sotatoimena ja terrorismina, johon sillä on oikeus vastata voimankäytöllä.

Lokakuussa Yhdysvaltain ensi-iltansa saavasta The Interview-elokuvasta julkaistiin viime viikolla ensimmäinen traileri. Viime viikolla Pohjois-Korea kommentoi elokuvaa näin.

– Elokuva kuvastaa sitä mitä Yhdysvallat on tehnyt Afganistanissa, Irakissa, Syyriassa ja Ukrainassa. Eikä saa unohtaa kuka surmasi John F. Kennedyn – amerikkaiset, maan tietotoimisto ilmoitti.