Uskomaton hätätilanne lentokoneessa – matkustaja kuvasi odottamattoman näyn

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lentomatkustaminen on yksi turvallisimmista matkustamisen muodoista, jos sitä verrataan onnettomuuksiin per kuljetettu ihminen. Toisinaan lentokoneet joutuvat suorittamaan hätälaskuja, jotka kuitenkin onnistuvat lähes aina turvallisesti. Nyt matkustajalentokone joutui laskeutumaan erikoisen vian takia.

Twitter
Twitter

Chicagosta Kalifornian Orange Countyyn matkalla ollut kone joutui laskeutumaan jo muutama tunti nousun jälkeen Kansasin Wichitan lentokentälle. Matkustuskoneessa hätätilanteessa käytetty ilmatäytteinen liukumäki laukesi tuntemattomasta syystä matkustamoon. Kukaan lentohenkilökunnasta tai matkustajista ei loukkaantunut ja kone laskeutui turvallisesti väliaikaiseen määränpääänsä.

Kyseessä oli United Airlinesin liikennöimä Boeing 737-700 -sarjan kone. Syytä liukumäen laukeamiselle ei tiedetä. Lentokoneen hätäuloskäynnin ilmatäytteisen liukumäen viallinen avautuminen ei ole kovinkaan yleistä, vaikka viimeksi sellainen tapahtui viime vuoden marraskuussa Yhdysvalloissa. Tällöin onnettomuus tapahtui JetBlue-yhtiön lentokoneelle, CNN uutisoi.