Osta oma amerikkalaiskaupunki 295 000 eurolla – sisältää baarin!

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Jos pankkitililtä löytyy ylimääräistä rahaa, on sillä välillä mukavaa hemmotella itseään ostamalla jotain hauskaa. Nyt Yhdysvalloissa on myynnissä sellainen asia, jota varmasti moni ei voi sanoa omistavansa. Tarjolla on nimittäin kokonainen kaupunki.

Mistään metropolista ei kuitenkaan ole kysymys, sillä myynnissä oleva Swettin kaupunki on kooltaan vain 2,5 hehtaaria. Kaupunki sijaitsee Etelä-Dakotassa, ja siellä on yksi baari, kolme asuntovaunua, yksi talo ja työpaja. Rapid City Journal uutisoi, että kaupungin voi omistaa 400.000 dollarilla, eli noin 295.000 eurolla.

Kaupungin omistaa tällä hetkellä Lance Benson -niminen mies. Lance ja hänen vaimonsa sekä heidän koiransa ovat kaupungin ainoat asukkaat. Swettissä asui vielä 1940-luvulla noin 40 asukasta, mutta vuosien varrella ihmiset ovat muuttaneet asumaan isoimpiin kaupunkeihin.