Pyöräilijä rikkoi ennätyksen – pyöräili Britanniasta meren ali Ranskaan

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Keniassa syntynyt brittipyöräilijä Cristopher Froome on saavuttanut urallaan kilpapyöräilyn ehkä upeimman palkinnon. Mies vei nimittäin viime vuonna Tour de Frace -kilpailun voiton. Mies kilpailee tänäkin vuonna kyseisessä kisassa puolustaen titteliään.

YouTube
YouTube

Froome on ehtinyt parhaillaan käynnissä olevan Tour de Francen lisäksi rikkomaan erään huikean maailmanennätyksen. Miehestä tuli ensimmäinen pyöräilijä, joka polki Isosta-Britanniasta Ranskaan meren alitse. Froome suoritti ennätyksensä vain 55 minuutissa.

Pyöräilijän reitti kulki meren alla olevaa käytävää pitkin Folkestonesta Calaisiin. Kanaalitunnelin läpi polkenut 29-vuotias kuvaili suoritustaan uskomattomaksi kokemukseksi. Titteliään puolustava Froome on tällä hetkellä Ranskan ympäriajon viidennellä sijalla.