Nainen tajuttomaksi seksin jälkeen – todettiin harvinainen sperma-allergia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Harva ihminen tietää, että myös miesten siemennesteelle voi olla allerginen. Tämän sai karvaasti kokea Kristyn-niminen nainen harrastettuaan seksiä aviomiehensä kanssa. Nainen toimitettiin session jälkeen sairaalaan lääkärin vastaaotolle.

Kristyn oli ihmetellyt poikansa syntymän jälkeen ilmestyneitä inhottavia oireita, joita hän sai aina harrastettuaan seksiä aviomiehensä Seanin kanssa. Naiselle tuli rakastelemisesta huomattavia hengitysvaikeuksia ja vahvoja allergisia reaktioita. Kerran hän jopa menetti tajuntansa seksin jälkeen ja hänet kiidätettiin ensiapuun. Nainen sai tietää olevansa allerginen aviomiehelleen, tarkemmin sanottuna miehensä siemennesteelle.

Sperma-allergia on harvinainen, mutta äärimmäisen kiusallinen vaiva. Pahimmassa tapauksessa miehen siemmenneste voi aiheuttaa hengenahdistusta, nielemisvaikeuksia, sidekalvontulehdusta ja nokkosihottumaa tai jopa anafylaksian. Perinteisimpiä oireita ovat kutina, turvotus ja polttelu iholla. Kristenin tapauksesta kerrottiin TLC-televisiokanavan Sex Sent Me To The E.R. -sarjassa.