Teinipojasta huippuharvinainen selfie – odottamaton pari taustalla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

The Beatles -yhtyeessä 1960-luvun alkupuolella maailmanhistorian suosituimpien rocktähtien joukkoon noussut Paul McCartney käväisi jokunen vuosi sitten konsertoimassa Suomessa. Muusikkolegenda ei omista oikeuksiaan The Beatlesin kappaleisiin, koska Michael Jackson osti ne huutokaupassa vuonna 1985.

Nyt Paul McCartney on noussut otsikoihin varsin erikoisissa merkeissä. Hän päätyi nimittäin maailman rikkaimpiin kuuluvan liikemies Warren Buffettin kanssa teinipoika Tom Whiten selfie-kuvaan. Otos päätyi Tomin kaverin, Luke Koestersin Twitter-tilille.

Luke kertoi Huffington Post -lehdelle kuulleensa Tomin kanssa Paul McCartneyn vierailevan paikallisella jäätelökioskilla. Kaksikko yritti saada Beatles-legendaa antamaan nimikirjoituksia, mutta miehen henkivartija ei sallinut tätä. Pojat saivat kuitenkin ottaa niin monta valokuvaa kuin he halusivat.

Äskettäin Paul McCartneyn kerrottiin saavan itselleen oikeudet takaisin Beatles-yhtyeen kappaleisiin. Vuonna 1976 säädetyn Yhdysvaltalaisen lain mukaan ennen vuotta 1978 tehtyjen kappaleiden oikeudet siirtyvät niiden kirjoittajalle 56 vuoden päästä säveltämisestä. Tämä tarkoittaa, että McCartney saa ensimmäisten Beatles-kappaleidensa oikeudet takaisin vuonna 2018. Esimerkiksi Let It Be -kappaletta hän joutuu kuitenkin odottamaan vuoteen 2026 asti.