Koskettava video – tällaisia ihmisiä kodittomat oikeasti ovat

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Kodittomuus koskettaa valitettavan montaa ihmistä ympäri maailmaa. Kodittomien keskuudessa päihde- ja mielenterveysongelmat ovat melko yleisiä. Joukossa on kuitenkin myös sellaisia ihmisiä, joiden kodittomuus ei vastaa yleisiä ennakkoluuloja.

YouTube
YouTube

Amerikkalainen hyväntekeväisyysjärjestö Rethink Homelessness on koonnut videon, jolle he ovat kuvanneet kohtaamiaan kodittomia Orlandossa Floridassa. Järjestö pyysi ihmisiä kertomaan itsestään jotain yllättävää. Vastanneiden joukossa oli esimerkiksi yksi robotteja rakentanut mies, biologiasta yliopistotutkinnon hankkinut herra ja henkilökohtaisena valmentajana toiminut nainen.

Videolla nähdään tämän lisäksi myös baseball-stipendin saanut nuorukainen, neljää kieltä puhuva mies ja töissä käyvä nainen. Koosteeseen on päätynyt tämän lisäksi vakavasti sairaita ihmisiä. Videon tarkoituksena on herättää ihmiset tarkastelemaan kodittomia eri tavalla.