Televisioevankelista syytti lapsen vatsakivuista noituutta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Televisioissa Jumalan sanaa julistavat evankelistat jakavat yleensä mielipiteet kahtia. Toinen puoli ihmisistä luottaa saarnaajiin kuin muuriin ja kysyvät auliisti neuvoja sekä siunauksia elämäänsä. Loput lyttää television välityksellä tapahtuvan toiminnan hömpäksi, jonka avulla kerätään rahaa hyväuskoisilta.

Yksi Yhdysvaltojen kuuluisimmista televisioevankelistoista on miljoonaomaisuuden työllään saavuttanut Marion Gordon ”Pat” Robertson. Yhdysvaltalaiset kristityt seuraavat hänen The 700 Club -ohjelmaa tunnollisesti ja lähettävät miehelle rukouspyyntöjä. Nyt eräs äiti oli huolissaan pojastaan.

Äiti kysyi, voiko hänen lapsensa olla paholaisen riivaama, koska poika tuntee suunnatonta kipua vatsassaan. Saarnasmiehen vastaus oli yksioikoinen ”kyllä”. Hänen mukaansa paholainen on voinut tulla perheeseen myös muun jäsenen kuin pojan kautta, esimerkiksi okkultismin tai tarot-korttien avulla. Hän ei kuitenkaan kehoita äitiä hakeutumaan lääkäriin lapsensa kanssa, vaan tyytyy kylvämään perheen mieleen kauhutarinan saatanasta.