Poliisin häpykarvamoka vei syyttömän 26 vuodeksi vankilaan

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Yhdysvaltalainen Kevin Martin oli pakahtua onnesta, kun hän vuonna 2009 vapautui vankilasta. Hän oli istunut 26 vuotta kaltereiden takana murhasta, jota hän ei ollut tehnyt. Mies tuomittiin vuonna 1982 väärin perustein naisen murhasta.

Fox uutisoi, ettei Martin ollut koskaan tunnustanut syyllisyyttään, vaan hän oli suostunut asianajajansa painostamana vangitsemiseen johtaneeseen sovittelusopimukseen. Merkittävänä tekijänä miehen vankilatuomiossa oli uhrin kengästä löytynyt häpykarva, joka tutkijoiden mukaan oli Martinin.

Sittemmin kyseinen karva on hävinnyt tapauksen todistusaineiston joukosta ja tutkijoilla on epäilyksiä siitä, että tapausta aikoinaan hoitaneet rikospaikkatutkijat ovat tehneet tulkintavirheen.

Samaisia tutkijoita epäillään muidenkin syyttömien lähettämisestä vankilaan, jonka johdosta myös Martinin tapausta alettiin tutkia uudelleen. Kadonneen karvan lisäksi tapauksen muut todistusaineistot olivat hävinneet, mutta ne on saatu sittemmin takaisin.

Brownin murhaajaksi paljastui William Davidson, joka aikoinaan syytti Martinia rikoksestaan. Tällä viikolla lopullisesti syytteistään ja ehdonalaisestaan vapautettu viaton mies tulee saamaan korvauksia 50.000 dollaria jokaisesta vankilassa viettämästään vuodesta.