13-vuotias tyttö loukkaantui helsinkiläisrannalla – isän viesti leviää Facebookissa

Ohhoh! · Stara.fi

Yhdysvalloissa ei tunnetusti kannata joutua ongelmiin, sillä siellä on tavallista vaikeampi saada apua – oli kyse sitten ryöstöstä, pahoinpitelystä tai muusta onnettomuudesta. Voisi kuvitella, että tilanne on Suomessa toisin. Mutta ainakaan Helsingissä ei erään some-viestin perusteella välttämättä ole.

Parhaillaan sosiaalisessa mediassa leviää nimittäin perheenisän kertomus hänen 13-vuotiaan tyttärensä tapauksesta, jossa tytär loukkaantui Helsingin Marjaniemen uimarannalla. Kalliolla liukastuneen teinitytön jalkaan tuli syvä haava, ja hän ryhtyi ystävineen huutamaan apua rannalla olleilta ihmisiltä.

Facebook
Facebook

Isän Facebookissa julkaiseman kertomuksen mukaan tyttären avunhuutoihin ei reagoitu asianmukaisesti.

– Tilanteen valjettua hänelle, oli hän purskahtanut itkemään ja huutanut kovaan ääneen apua rannalla lähellä olleilta kymmeniltä ihmisiltä. Tästä syystä haluan kiittää teitä jokaista vitun mulkkua jotka olitte jatkaneet jäätelön syöntiä ja auringon ottoa pällistellen tapahtumaa. Toivon että jäätelö maistui ja aurinkoa saitte melanoomaksi asti. Loppujen lopuksi yksi henkilö, siis YKSI ihminen tyttäremme 12-vuotiaan shokissa olleen kaverin lisäksi oli mennyt englanniksi tarjoamaan apua ja saanut rantavahdin paikalle, perheenisä kirjoittaa verkossa nopeasti leviävässä Facebook-viestissä.

PÄIVTYS: Staran jatkoselvittelyissä saamien tietojen mukaan tyttö oli saanut jo rannalla asiantuntevaa hoitoa sekä paikalla sattumalta olleelta sairaanhoitajalta että myös rantavahdeilta. Silminnäkijöiden mukaan tyttö oli hyvävointinen, kun häntä lähdettiin kuljettamaan sairaalaan. Isää oli yritetty tavoittaa puhelimitse siinä kuitenkaan onnistumatta.