Käytätkö australialaista villaa? Järkyttävä video julkisuuteen

Ohhoh! · Stara.fi

Maailman tunnetuimpiin lukeutuva eläinsuojelujärjestö PETA julkaisee vuosittain runsaasti paljastusvideoita tuotantoeläinten huonosta kohtelusta ympäri maailmaa. Parhaillaan järjestön kohteena on australialainen villatuotanto ja lampaiden kohtelu.

Stara
Stara

Australia tuottaa merkittävän osan maailmalla käytettävästä villasta. Stara käväisi taannoin tutustumassa Australian maatalouteen, josta annettiin turisteille luonnollisesti leppoisa ja positiivinen kuva. Lampaita kerrottiin kohdeltavan arvokkaasti ja niiden villa keritään virallisen kertomuksen mukaan kivuttomasti.

Stara
Stara
Stara
Stara

Nyt PETA on kuitenkin julkaissut salaa kuvatun paljastusvideon australialaisesta tuotantolaitoksesta, jossa eläimiä kohdellaan kaikkea muuta kuin arvokkaasti ja kivuttomasti. Video paljastaa, että raamikkaat miestyöntekijät hakkaavat ja heittelevät eläimiä sekä lyövä niitä esimerkiksi keritsimillä jopa vertavuotavaksi saakka.

PETA-järjestön mukaan villan käyttäjien tulisi tietää miten villaa todellisuudessa keritään – ainakin Australiassa. Videota katsellessa täytyy muistaa, että monissa muissa maissa, erityisesti Aasiassa, tuotantoeläinten kohtelu on vielä merkittävästi huonompaa. Suomen olosuhteista vastaavia väitteitä ei ole esitetty.

PETA, YouTube
PETA, YouTube